Mijn favorieten

Beleggen

Beleggen in vastgoed doe je niet omdat men te veel geld heeft, maar om er meer van te maken. Je wilt uiteraard niet van je geld af. En met meer zekerheid beleggen is dan wel zo rustgevend. Als je belegt in vastgoed kan je een behoorlijk beter rendement behalen dan de rente op een spaarrekening en je hebt niet de risico’s van beleggingen in aandelen. Ook heb je wellicht een meer “tastbare” belegging. Bij beleggen in vastgoed heb je in de regel minder last van conjunctuur dan bij beleggen in aandelen of obligaties. Ook zijn huurovereenkomsten tegen inflatie beschermd doordat er jaarlijks geïndexeerd kan worden conform indexcijfers van het CPI (Consumenten Prijs Index)
Er zijn een aantal manieren van beleggen in vastgoed, waar iedere belegger gebruik van kan maken
    • Uitgaan van de stijging van de waarde van de vastgoedbelegging
    • Uitgaan van de maandelijkse inkomsten uit de verhuur
    • Uitgaan van de toekomstige waarde van de locatie
    • Uitgaan van ontwikkelingsmogelijkheden van het object
Over het algemeen is beleggen in vastgoed een mix van diverse manieren. De fiscus heeft het particuliere beleggers ook makkelijk gemaakt door de invoering van het boxen stelsel. Ja kan een pand kopen als privé persoon of met je bedrijf. Als je het pand in privé koopt, zijn de huuropbrengsten belastingvrij. Je betaalt wel belasting, nl. 1,2% over de waarde van je pand minus de hypotheek.

De fiscus stelt nl. het volgende in Box 3:

Je maakt altijd 4% rendement wat met 30% (belasting) wordt belast. Dus 1,2% belasting over je vermogen minus de belastingvrije voet.
Als je het pand koopt vanuit je bedrijf, dan vallen de huurinkomsten in dit bedrijf en ben je altijd belasting verschuldigd als je het inkomen naar privé wenst te halen: Dividendbelasting of inkomstenbelastingen. Als je een pand koopt en je wil dit te betrekken met je eigen bedrijf, dan moet je rekening houden met de ter beschikkingsstellingsregeling (TBS). Overleg hierover met je boekhouder of accountant.

Hoe kan Van Der Linde Makelaardij je helpen?
Als actief verhurende makelaar in Elburg en omgeving op zowel particulier als zakelijk gebied hebben wij totaal inzicht in de mogelijke opbrengsten van onroerend goed.
Door ons grote netwerk, vele contacten en voortdurende marketing kunnen wij de juiste objecten koppelen aan je wensen en budget.
Wij begeleiden je bij de koop, schatten de waarde en mogelijke huuropbrengsten in, onderzoeken het bestemmingsplan, geven advies bij eventueel (groot) onderhoud en/of verbouwingen. Wij verzorgen de verhuur en eventueel het beheer van uw beleggingen en bouwen samen met u aan uw portefeuille en toekomst.


 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring