Mijn favorieten

Bouwkundige keuring

Over het algemeen worden woningen die worden verkocht of verhuurd niet bouwtechnisch gekeurd door de verkoper of verkopend makelaar. De vraag is ook of dit echt nodig is. Als het bijvoorbeeld om een vrij recent gebouwde woning gaat, dan is de kans op gebreken niet heel erg groot en er is wellicht ook nog sprake van bouwgarantie.
Elke verkoper is vrij om bij de verkoop een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Het bouwkundig keuringsrapport dat wordt opgesteld kan eventueel worden toegevoegd aan de verkoopbrochure of op verzoek van een koper worden overlegd.
Een reden om een bouwkundige keuring uit te laten voeren is bijvoorbeeld om de aansprakelijkheid van de verkoper naar een koper uit te sluiten of te beperken. U kunt als verkoper aan uw koper aangeven dat u volledig bent geweest in uw informatieplicht door het overleggen van een keuringsrapport. Keerzijde is wel dat u de kosten van de keuring betaald.Bij Van Der Linde Makelaardij worden woningen bij verkoop of verhuur niet standaard gekeurd. Wel wordt overlegd met de opdrachtgever of het verstandig is om een keuring uit te laten voeren.

Een koper kan niet eisen dat een verkoper een bouwkundige keuring laat uitvoeren. Het staat een koper vrij om bewust te kiezen voor het laten uitvoeren van zo´n keuring. De verkoper kan dit niet tegenhouden. In sommige gevallen eist de bank / geldverstrekker een bouwkundig keuringsrapport naast een taxatierapport van de gekochte woning. De kans hierop is groot indien sprake is van achterstallig onderhoud bij de te verkopen woning. Voordeel voor de koper is dat de kosten van de bouwkundige keuring in dat geval fiscaal aftrekbaar zijn.

Van Der Linde Makelaardij werkt samen met een bouwkundig bureau waar wij u naar kunnen verwijzen indien u kiest voor een bouwkundige keuring. U kunt uw keuring uitbreiden met bijvoorbeeld een maatwerk energie prestatie advies, een energielabel of een asbestinventarisatie.


 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring