Mijn favorieten

Zoekopdracht

Voor het kopen van een woning is het op dit moment een goede tijd. Er zijn voldoende redenen om juist nu een woning te gaan kopen!
 

1. Nationale Hypotheek Garantie nu € 245.000,- 

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) grens ligt per 1 januari 2017 op € 245.000. Dat betekent dat een lening kan worden afgesloten met NHG, indien een woning gekocht wordt tot een koopsom van € 231.234,-- k.k. Hierdoor heeft u een lagere hypotheekrente tot maximaal 0,6% voordeel en meer zekerheid bij onvoorziene gebeurtenissen, zoals werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Kijk voor meer informatie op de website van de NHG.
 

2. Meer keus, dus meer kans op een droomhuis

Momenteel staan er relatief veel woningen te koop en ook gedurende een wat langere periode. Daardoor is de kans veel groter dat u een woning vindt die precies bij uw wensen en mogelijkheden past. Uw NVM-aankoopmakelaar heeft het volledige aanbod voor u op een rij. Bovendien helpt hij u graag om uw huidige woning te verkopen. 
 

3. Zeer gunstige hypotheekrente en huizenprijs stuk lager

De hypotheekrente is een belangrijke factor voor uw maandlasten. Omdat deze rente nog steeds erg laag staat, is een nieuwe hypotheek relatief goedkoop. Onlangs zijn de hypotheekrentetarieven verder gedaald met 0,2 tot 0,5 procent. Woningen zijn de afgelopen jaren circa 20 % in prijs gedaald. Verkopers zijn meer dan eerder bereid om te praten over een redelijk bod. 
 

4. Betere onderhandelingspositie

Omdat er meer huizen te koop staan, staat u sterker bij onderhandelingen. Uw NVM-aankoopmakelaar weet als geen ander wat een realistisch bod is maar ook hoe u over de condities kunt onderhandelen. Zo weet u zeker dat u uw nieuwe woning koopt voor de juiste prijs en onder de gunstigste voorwaarden. Sinds het derde kwartaal van 2013 gaat het weer beter op de woningmarkt en worden er weer duidelijk meer woningen verkocht. Ook wordt het bij een heel aantal woningen moeilijker om wat van de vraagprijs af te krijgen, bijvoorbeeld om dat deze woning recent te koop zijn gekomen voor een scherpe vraagprijs.
 

5. Vrijwel altijd een goede investering op langere termijn

Als u kijkt naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in de afgelopen decennia, dan ziet u dat deze nagenoeg altijd sterker zijn gestegen dan de ontwikkeling van de koopkracht. Hoe eerder u in uw leven een huis koopt, hoe gunstiger dat dus meestal is. Natuurlijk zijn er periodes geweest dat de huizenprijzen ook daalden zoals dat gebeurde vanaf de financiële crisis van 2008 en kan uw NVM makelaar ook niet in de toekomst kijken. Op langere termijn blijkt een koopwoning echter altijd een uitstekende investering te zijn. Door de aflossingen op de hypotheek, zoals dat nu ook verplicht is geworden, wordt er op een goede manier gespaard. De woning wordt zo een appeltje voor de dorst en/of een goede aanvulling op een toekomstig pensioen.
 

6. Huren stijgen sterk

Door de plannen van het kabinet zullen de huren de komende jaren fors gaan stijgen. Deze huurstijging is wel afhankelijk van het (gezamenlijke) inkomen. Toch komen door deze huurverhogingen de maandlasten al gauw hoger uit dan de maandlasten van een koopwoning. Voordeel bij een hypotheek is ook dat de maandlasten vaak gedurende een periode van 5 of 10 jaar gelijk blijven. Zo weet u waar u aan toe bent.
 

7. Met een NVM-aankoopmakelaar altijd een goede koop

Behalve de risico's van de markt, kan het kopen van een huis ook andere risico's met zich mee brengen. Denkt u maar eens aan verborgen gebreken die na levering aan het licht kunnen komen. Als u zich laat begeleiden door een NVM-aankoopmakelaar, kan hij u tegen verborgen gebreken verzekeren. Daarnaast behartigt hij uitsluitend úw belangen. Daarmee hebt u de zekerheid van een goede aankoop.

Er zijn veel mensen die een huis zoeken. Tegenwoordig gaat dat heel makkelijk. Een beetje surfen op verschillende websites en dan vindt u wel een woning die lijkt te voldoen aan de wensen.
Als vervolgens de woning wordt bekeken, dan valt de woning om verschillende redenen toch nog wel eens tegen.

Wat wij bijvoorbeeld veel horen na bezichtigingen zijn o.a. de volgende punten:

  • ik vind de woonwijk toch niet erg mooi;
  • de tuin biedt toch niet zo veel privacy;
  • de woning is toch wat aan de kleine kant;
  • er moet aan deze woning wel erg veel gebeuren;
  • ik ben toch meer op zoek naar een onderhoudsarme woning;
  • zijn er ook niet geheel gelijkvloerse woningen?
  • zijn hier ook winkels in de buurt?

Het zoeken van een woning is dus zeker geen eenvoudige zaak. Zeker als u gaat verhuizen naar een heel nieuwe omgeving of een andere woonplaats. Het is dan verstandig om u goed te oriënteren op uw nieuwe woonomgeving.
Ga in elk geval eens praten met Van Der Linde Makelaardij. Wij kennen de omgeving van de Noord-West Veluwe op ons duimpje en we kennen buurten en woonwijken van de verschillende woonplaatsen.

U kan bij Van Der Linde Makelaardij een vrijblijvende zoekopdracht neerleggen. U wordt dan regelmatig op de hoogte gebracht van nieuw woningaanbod en alle mutaties op de markt. Met name als u een specifieke wens hebt of als er weinig aanbod is in de door u gewenste woning, dan kan het verstandig zijn om uw woonwensen te bespreken met ons kantoor. Bel gerust 0525-686063. Wij helpen u graag verder!

Vult u alstublieft onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op!

 

Uw gegevens
Financieel
Woning kenmerken: