Mijn favorieten

Zoekopdracht

Op zoek naar een woning?

Schrijf je vrijblijvend in. Dan houden wij je als eerste op de hoogte van nieuw aanbod!

Je bent op zoek naar woonruimte. De twee belangrijkste mogelijkheden zijn:
1. een woning huren
2. een woning kopen

 

Sociale woning huren

Een sociale huurwoning, huur je van een Woning Stichting, b.v. via UWoon, Omnia of DeltaWonen. Om voor een "sociale huurwoning" in aanmerking te komen, mag uw (gezamenlijke) inkomen niet te hoog zijn (maximaal circa € 36.165,-- bruto per jaar). Is het gezamenlijke bruto inkomen hoger, dan kom je niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Je kan dan alleen nog een woning huren in de "vrije sector" of een woning kopen. Wil je je inschrijven voor een sociale huurwoning? Dat kan via deze website.

 

Huurwoning in de "vrije sector"

Bij het huren van een woning in de "vrije sector", huur je van een particuliere verhuurder, een stichting, een beleggingsmaatschappij of pensioenfonds. Deze woningen worden soms via makelaars aangeboden of rechtstreeks door de particulier of belegger. Via Van Der Linde Makelaardij worden er regelmatig vrije sector huurwoningen aangeboden. Wil je in aanmerking komen voor een huurwoning? Schrijf je dan in. Dat kan door het inleveren van volledig ingevulde inschrijfformulieren. U kunt deze hier downloaden.
 

Huurwoning in het "Oude Feithenhof" in het centrum van Elburg

Van Der Linde Makelaardij verzorgd de verhuur van appartementen in het "Oude Feithenhof" aan de Ledige Stede in de stad Elburg. Deze woningen zijn (in eerste instantie) bedoeld voor 55 plussers. Mochten er bij leegstand geen gegadigden zijn die 55 jaar of ouder zijn, dan worden deze woningen ook wel verhuurd aan mensen die jonger zijn. Wil je je inschrijven voor een huurwoning op het Oude Feithenhof? Download dan hier de formulieren en stuur deze volledig ingevuld en voorzien van een kopie van het legitimatiebewijs naar ons kantoor, of lever het in op ons kantoor in Elburg of 't Harde. Wij houden je dan op de hoogte zodra er weer een appartement beschikbaar komt.


 

Een woning kopen

Eén van de belangrijkste zaken bij het kopen van een woning is: hoe ga je een huis betalen? De meeste mensen lenen geld voor het kopen van een woning. Vaak wordt ook een deel spaargeld ingebracht om een woning en daardoor een lagere hypotheek te hebben. Van eigen geld wordt vaak ook een verbouwing van de woning betaald, bijvoorbeeld omdat een woning grondig verbouwd moet worden of omdat je de woning graag wilt afbouwen en naar je eigen smaak wilt maken en inrichten. Voor een goed hypotheekadvies ga je naar een tussenpersoon / intermediair of naar een bank. Bij de tussenpersoon of een bank wordt je goed uitgelegd wat het betekend om een lening aan te gaan, hoe de aflossing van de lening werkt. Ook kan worden uitgerekend hoeveel geld je kunt lenen en of je überhaupt in aanmerking komt voor een hypotheeklening. Doorgaans kom je in aanmerking voor een lening als je een vaste baan hebt. Maar ook als je geen vaste baan hebt kan je mogeljk best in aanmerking komen voor een lening. Ook ondernemers en ZZP'ers kunnen in aanmerking komen voor een hypotheek.

 

1. Nationale Hypotheek Garantie nu € 265.000,- 

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) grens ligt per 1 januari 2018 op € 265.000. Dat betekent dat een lening kan worden afgesloten met NHG, indien een woning gekocht wordt tot een koopsom van maximaal € 265.000,-- k.k. Hierdoor heeft u een lagere hypotheekrente tot maximaal 0,6% voordeel en meer zekerheid bij onvoorziene gebeurtenissen, zoals werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Als een woning wordt verbeterd door energiebesparende maatregelen, dan kan er zelfs nog meer worden geleend.

In de praktijk betekent dit dat er 2 kostengrenzen zijn:
-
De maximale kostengrens voor woningen zonder energiebesparende voorzieningen is € 265.000 (100% van de marktwaarde);
- De maximale kostengrens voor woningen met energiebesparende voorzieningen is € 280.900 (106% van de marktwaarde). Het bedrag dat u meer mag lenen moet natuurlijk volledig besteed worden aan de energiebesparende voorzieningen.

Om voor een lening met NHG in aanmerking te komen, moet u aan alle Voorwaarden & Normen van NHG voldoen. Uw hypotheekadviseur kan u hier meer over vertellen en toetst of u daar inderdaad aan voldoet. Meer weten over de Nationale Hypotheek Garantie? Bekijk dan dit filmpje.

 

2. Beperkte keus, hoe vind ik mijn droomhuis

Momenteel staan er relatief weinig woningen te koop. Het is dus best lastig om die woning te vinden die je graag zou willen kopen. Schrijf je daarom in als woningzoeker bij Van Der Linde Makelaardij! Wij helpen je bij het zoeken en vinden van jou droomhuis. 
 

3. Zeer gunstige hypotheekrente

De hypotheekrente is een belangrijke factor voor uw maandlasten. Omdat deze rente nog steeds erg laag staat, is een nieuwe hypotheek relatief goedkoop. Wil jij ook weten of het gunstig is om te verhuizen? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze hypotheekadviseurs.
 

4. Overspannen markt? Eerlijke vraagprijs?

Omdat de vraag naar woningen behoorlijk is toegenomen, mede vanwege de lage rente en ook het woningen aanbod sterkt is gekrompen, moet er weer meer betaald worden voor woningen. Maar zijn alle prijzen die er worden gevraagd wel eerlijke prijzen? Veel verkopers proberen de beste prijs te krijgen voor hun huis. Dat is natuurlijk hun goed recht. Iedere verkoper mag zelf de vraagprijs bepalen van zijn / haar woning. De vraag is: wat is een reëele prijs / waarde? Of: betaal je niet veel te veel.

Om dat te weten, kan je het beste een eigen makelaar in de arm nemen. Dit noem je een zogenaamde "aankoopmakelaar". Deze adviseur gaat met je mee om de woning te bekijken en hij bespreekt met je wat een reëele en eerlijke prijs is voor de woning. Ook weet de aankoopmakelaar als geen ander wat een realistisch bod is maar ook hoe je over de condities kunt onderhandelen. Zo weet je zeker dat je een nieuwe woning koopt voor de juiste prijs en onder de juiste voorwaarden.

 

5. Vrijwel altijd een goede investering op langere termijn

Als je kijkt naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in de afgelopen decennia, dan zie je dat deze nagenoeg altijd sterker zijn gestegen dan de ontwikkeling van de koopkracht. Hoe eerder je in je leven een huis koopt, hoe gunstiger dat dus meestal is. Natuurlijk zijn er periodes geweest dat de huizenprijzen ook daalden zoals dat gebeurde vanaf de financiële crisis van 2008. Ook een makelaar / taxateur kan niet in de toekomst kijken. Op langere termijn blijkt een koopwoning echter altijd een goede investering te zijn. Door de aflossingen op de hypotheek, zoals dat nu ook verplicht is geworden, wordt er op een goede manier gespaard. De woning wordt zo een appeltje voor de dorst en/of een goede aanvulling op een toekomstig pensioen.
 

6. Huren stijgen sterk

Door de plannen van het kabinet zullen de huren de komende jaren fors gaan stijgen. Deze huurstijging is wel afhankelijk van het (gezamenlijke) inkomen. Toch komen door deze huurverhogingen de maandlasten al gauw hoger uit dan de maandlasten van een koopwoning. Voordeel bij een hypotheek is ook dat de maandlasten vaak gedurende een periode van 5 of 10 jaar gelijk blijven. Zo weet je waar je aan toe bent.
 

7. Met een NVM-aankoopmakelaar altijd een goede koop

Behalve de risico's van de markt, kan het kopen van een huis ook andere risico's met zich mee brengen. Denkt u maar eens aan verborgen gebreken die na levering aan het licht kunnen komen. Als u zich laat begeleiden door een NVM-aankoopmakelaar, kan hij u tegen verborgen gebreken verzekeren. Daarnaast behartigt hij uitsluitend úw belangen. Daarmee hebt u de zekerheid van een goede aankoop.

Er zijn veel mensen die een huis zoeken. Tegenwoordig gaat dat heel makkelijk. Een beetje surfen op verschillende websites en dan vindt u wel een woning die lijkt te voldoen aan de wensen.
Als vervolgens de woning wordt bekeken, dan valt de woning om verschillende redenen toch nog wel eens tegen.

Wat wij bijvoorbeeld veel horen na bezichtigingen zijn o.a. de volgende punten:

  • ik vind de woonwijk toch niet erg mooi;
  • de tuin biedt toch niet zo veel privacy;
  • de woning is toch wat aan de kleine kant;
  • er moet aan deze woning wel erg veel gebeuren;
  • ik ben toch meer op zoek naar een onderhoudsarme woning;
  • zijn er ook niet geheel gelijkvloerse woningen?
  • zijn hier ook winkels in de buurt?


Het zoeken van een woning is dus zeker geen eenvoudige zaak. Zeker als u gaat verhuizen naar een heel nieuwe omgeving of een andere woonplaats. Het is dan verstandig om u goed te oriënteren op uw nieuwe woonomgeving. Ga in elk geval eens praten met Van Der Linde Makelaardij. Wij kennen de omgeving van de Noord-West Veluwe op ons duimpje en we kennen buurten en woonwijken van de verschillende woonplaatsen.

Je kan bij Van Der Linde Makelaardij een vrijblijvende zoekopdracht neerleggen. Je wordt dan op de hoogte gebracht van nieuw woningaanbod dat past bij je wonwensen. Met name als je een specifieke wens hebt of als er weinig aanbod is in de door u gewenste woning, dan kan het verstandig zijn om je wensen te bespreken met ons kantoor. Bel gerust 0525-686063. Wij helpen je graag verder!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op om je woonwensen uitgebreid met je te bepreken!

 

Vestiging
Uw gegevens
Financieel
Woning kenmerken: